georginaa

Q/A - London

 

Jag har fått jättemånga frågor om allt som rör London sen jag var där för några veckor sedan. Så jag tänkte svara på allting i ett inlägg. 

 

Ja jag är halv engelsk, min pappa är från London och i och med det bor min syster där och halva min släkt så vi åker dit minst en gång om året. När vi väl är där bor vi hos min kära farmor så vi bor aldrig på hotell. Därför kan jag inte svara på några frågot angående hotell. Jag kan faktiskt ingenting om hotell i London tyvärr. 

 

Självklart finns det supermycket att se i London. Man har ju t ex Westminister som är Big ben, London Eye. Man har Tower Bridge, Nottinghill, Trafalgar square, Picadilly Circus, Covent Garden, Buckingham Palace, Hyde Park, Madame tussauds, OS arenan och mycket mycket mer. 

 

Shopping finns det självklart massor av! Den bästa och största shoppinggatan i London är ju Oxfordstreet / Bond Street. Där finns alla butiker du kan tänka dig för alla åldrar. Skor, väskor, kläder, smink, elektronik, sport m.m. För oss tjejer finns bland annat kända butiker som Forever 21, ett superstort Topshop och om ett litet tag öppnar Victoria's Secret på Bond Street. 

 

Nu under detta året har det ju även varit OS. Och OS arenan ligger ju i en del av London som heter Stratford. Det går att ta sig dit enkelt med bil, tåg eller underground. Bredvid OS arenan har dom byggt ett skit stort fyravånings köpcentrum. Det finns sjukt mycket restauranger att välja mellan där inne och alla topp affärer ligger där! Även där mina vänner har dom Forever 21 dom har även Victoria's secret (HÄR hittar ni ett inlägg om VS) Dom har saker för alla åldrar och om man går ut på dom fina "shoppinggatorna" runt om köpcentrumet finns fina märken som Mulberry, Prada, Armani osv. 

 

Priserna i London är ju väldigt olika beroende på vad valutan står i. Just nu är 1 pund ungefär 11 kr vilket är bra. Men överlag är priserna ungefär som i Sverige. Alltså vissa saker är ju dyrare än andra. 

 

Hoppas ni fått ganska bra svar på era frågor! Annars får ni fråga igen, puss och kram! 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas