georginaa

q/a gymnasievalet

 

 

Fick en fråga för ett litet tag sedan om jag kunde skriva lite om hur jag valde och om min skola till er 97:or som ska välja gymnasium nu snart och kanske även till er 98:or som ska söka nästa år. Och absolut kan jag det! Har ni fler frågor är det bara att ställa dom! 

 

Jag går andra året på Magnus Åbergsgymnasiet, på samhällsprogrammet. Läser samhäll-samhäll.  När jag skulle välja så var jag ganska velig och nervös. Tänkte mig samhäll hela tiden men sen snöade jag in på ekonomi. Men tillslut så valde jag samhäll som första val och kom in på det. Valde samhäll för att det är en väldigt bred och bra linje. Man får mycket kunskap om allt möjlig och man blir dessutom högskoleförberedd vilket för mig var viktigt så att jag kan läsa vidare i framtiden. 

Magnus Åbergsgymnsiet är en bra skola tycker jag, med många linjer att välja mellan. Den är stor, mycket folk, många linjer och fräscha klassrum. Lärarna är är bra! De klart att vissa är bättre än andra men så är det ju på alla skolor! På samhäll så har vi haft en del inlämningar och inte så jättemånga prov, vilket funkar bra tycker jag!

 

Och flera av er har skrivit att ni är nervösa inför valet, ny skola, ny klass osv. Självklart är man det! Det var jag med! Nytt är alltid lite läskigt men ta det lungt! Tillslut kommer ni komma fram till ett val av en linje och skulle det vara så att du känner att linjen eller skolan inte passar dig kan man alltid byta. Sen är jag nästan säker på att du kommer få en bra klass och att du kommer trivas. Nästan alla kommer vara nervösa och spända som du, så ni är ju allihopa i samma situation. Men som sagt, ta det lungt, välj linje och skola efter vad DU känner och vill. Dina kompisar kommer du ha kvar (om ni nu inte väljer samma) och dessutom träffar man massa nya vänner! Alice tex som är en utav mina absolut närmsta vänner lärde jag känna på gymnasiet eftersom vi började i samma klass. Så glad att jag träffade henne, min pärla! Så se fram emot gymnasiet, det är roligt! Så kanske vi ses på MÅG i framtiden ;) Kram! 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas